Wie zijn wij

Voorjaar 2018 organiseerde 12GO Biking het Inruilspektakel, een actieperiode voor het goede doel in samenwerking met de Verburg Charity Foundation. Klanten ruilden hun fiets in voor korting op nieuwe fietsen en de ingeruilde fietsen werden bestemd voor het goede doel. De actie was een groot succes: er werden bijna 1000 fietsen ingeruild!

De 350 beste ingeruilde fietsen zijn samen met door 12GO Biking gedoneerde onderdelen, gereedschappen en accessoires per zeecontainer verscheept naar Namibië. De eerste container werd in het bijzijn van een groep 12GO’ers feestelijk geopend op de plaats van bestemming: op de resorts van de stichting Na’an ku sê worden de fietsen opgeknapt en gebruikt of verkocht. Deze stichting zet zich in voor natuurbehoud en de ontwikkeling van duurzaam ecotoerisme dat de lokale bevolking ten goede komt in de vorm van extra werkgelegenheid. Ook zet Na’an ku sê zich in voor betere voorzieningen als onderwijs en medische zorg.

De rest van de ingeleverde fietsen zijn verkocht aan verschillende partijen en brachten samen ook nog ruim € 10.000 op voor het goede doel! Van die opbrengst heeft 12GO Biking 50 gloednieuwe en oersterke Alpina kinderfietsen aangeschaft, die zijn geschonken aan stichting Tjeko, een social-profit organisatie die kinderen in moeilijke omstandigheden de mogelijkheid wil bieden om gewoon kind te zijn. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Tjeko zet zich daarom in voor meer ruimte en tijd om te spelen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De met de opbrengst van de Inruilweken gefinancierde fietsen zijn bij een project van Tjeko in Oeganda terecht gekomen.

Vanwege het grote succes van het Inruilspektakel 2018 en het grote enthousiasme van klanten en personeel, heeft 12GO Biking besloten om het niet bij een eenmalige actie te houden. Met de nieuwe stichting Bikes 4 Africa wil 12GO Biking nu en in de toekomst in samenwerking met lokaal actieve organisaties fiets-gerelateerde projecten opzetten en financieren. Het is het hele jaar door mogelijk om uw oude fiets bij 12GO Biking in te leveren voor het goede doel. De fietsen worden verzameld, gesorteerd en uiteindelijk in partijen verkocht. De gehele opbrengst daarvan is bestemd voor Bikes 4 Africa en wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe fietsen voor de diverse projecten waarin wij deelnemen.

Eens per jaar, tijdens het Inruilspektakel, kun je bij 12GO Biking zelfs je oude fiets inruilen voor een mooie korting op een nieuwe fiets. Ook de opbrengst van tijdens deze actieperiode ingeruilde fietsen is geheel voor de stichting. Heb je dus nog een oude maar werkende fiets in de schuur staan? Het Inruilspektakel 2019 duurt van zaterdag 4 mei tot en met zaterdag 1 juni!

Volg het laatste nieuws via onze blogs: www.bikes4africa.nl/blog